هنر و فرهنگ
چگونه پاندای کونگفوکار چین را فتح کرد، و چین هالیوود را فتح کرد
پاندای کونگفوکار به عنوان یک پروژهٔ سینمایی بیش از یک دهه مخاطبان سینما را به خود جلب کرده و تاثیری عمیق بر صنعت سرگرمی و ذائقهٔ بازار سینمای جهان داشته است. اما…
«خورشید همچنان میدمد» و طالبان بر سر و باروی شهر پرسه میزنند
این روزها در کابل، همه جا و همه چیز یکنواخت و خستهکن شده است. این یکنواختی بر هر گروهی به یک مقیاس سایه انداخته؛ اما برای زنان و دختران این یکنواختی بیشتر است…
آزار سایبری از طریق پورنوگرافی جعلی؛ شکل مدرن زنستیزی
جامعه سابقهٔ بدی در رسیدگی به آسیبهای تحمیلشده بر زنان و دختران دارد. دختران برای اینکه قربانیِ اشکالِ جدیدِ مزاحمت سایبری نشوند، شاید تصمیم بگیرند ساکت بمانند و دیده نشوند…
بهترین کشورها برای زندگی کجاست؟
رتبهبندی کشورها در حوزههای توریسم، سرمایهگذاری مستقیم خارجی و تجارت خارجی تاثیرگذار است. اینها مولفههای مهم در تولید ناخالص داخلی کشورها بوده و نشان میدهد بقیهٔ کشورها چهقدر مایلند با کشوری تجارت کنند…
در باب سادهنویسی؛ چرا کوتاه و واضح نوشتن بهتر است
مشغلهٔ شدید هر نویسندهای را وسوسه میکند تا هر چه را میخواهد در کوتاهترین زمان ممکن بنویسد و ارسال کند و همه چیز را به شانس واگذار کند. اما وقت گذاشتن و توجه به نیازهای خواننده منافعی آشکار دارد…
وحشی، گستاخ، تغییرناپذیر
زمان تصرف افغانستان به دست طالبان، بسیاری از ناظران سادهلوحانه وعدههای گروه مبنی بر اتخاذ میانهروی را باور کردند. اما از ابتدا هم معلوم بود که این غیرممکن است. چون شیوهٔ بقای طالبان با هر گونه آزادی در تضاد است…
دوست یا دشمن؛ جنگ بر سر سگها
کشتار انبوهِ حیواناتْ ابزاری مهم برای کنترل شیوع بیماریهای حیوانی بوده، و کشتارِ گزینشی همواره شیوهای متعارف برای کنترل بسیاری از امراض دامی بوده است. اما یک جهانبینی جدید به مخالفت با این شیوه پرداخته است…
جنگیدن به سبکِ روسها
مردم عادی روسیه، با فشار نیروی کامل امنیتیِ حکومتْ روی گردنشان، قادر به اعتراض انبوه به جنگ اوکراین نیستند. ولی شواهدِ مقاومتِ پنهان علیه روایتِ کرملین از جنگ را همه جا میتوان یافت…
اسلامگرایان، مترصد بازگشت به قدرت
بعد از قیامهای موسوم به «بهار عربی»، دیدگاه کلی غرب این بود که اسلامگرایان تصمیم گرفتهاند در جوامع بازتر و دموکراتیک وارد قدرت شوند. مثل تقریبا هر چیز دیگری در این ده سال، این تصور هم غلط از آب در آمد…
مردسالاری در ایران نمرده است
سلطه بر زنان، به دین و مذهبیون محدود نمیشود. زنستیزی نه فقط از سوی طرفداران رژیم اسلامی، که از سوی مردان و زنانِ سکولارِ شاهدوست هم ترویج میشود. در نظام عقیدتیِ قرونوسطاییِ اینها، زنِ مستقلْ جلف و هرزه است…
روحیهٔ پیروزی؛ ارادهٔ جنگیدن
ملتها چگونه در جنگ پیروزها میشوند؟ استراتژی بهتر، قدرت آتش برتر، و عزم رهبران، همهٔ اینها اهمیتی کلیدی دارند. اما یک عنصر حیاتیست که خیلی مواقع نادیده گرفته میشود. گرچه شاید امری ناملموس باشد…
میراث گاندی؛ پر از انتقاد، اما پرمصرف
از نظر نیروهای سکولار، گاندی نمایندهٔ هندوستان خیالی گذشته است، اما برای دولت فعلی هند، او فقط رهبر استقلال هند از مستعمرهٔ انگلیس نیست، بلکه ابزاری برای توجیه وجههٔ بینالمللی حکومت است…
«عنکبوت مقدس» و نقش تجربههای شخصی
«عنکبوت مقدس» در زمانی منتشر شد که رژیم ایران در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، با بزرگترین اعتراضات تاریخ خود روبهرو شده بود. فیلمی که از قضاء زنستیزی و مردسالاری را زیر ذرهبین میبرد…
قدرت تصویر؛ ابزار نیرومند فعالان زن ایرانی
تصاویر اعتراضات ایران بسیار نیرومند و گیراست؛ بهخصوص آنکه عناصر فراوانی از نافرمانی را در خود دارد. استفادهٔ زنانِ ایران از تصاویر برای اعتراض به سرکوب جنسیتی رژیم ایران پیشینهای دارد که الهامبخش امروز است…