علم و تکنولوژی

رستاخیزِ میکروبی را چگونه باید مدیریت کرد؟
دانشمندان مقاومتِ میکروبی را با بحران تغییر اقلیم مقایسه میکنند، یعنی آن را بحرانی میدانند که امروز باید برایش اقدام کرد تا از فاجعهای در فردا جلوگیری شود. ولی تصور غالب این است که مقاومت میکروبی قابل پیشگیریست…

ایلان ماسک: دمدمی و خودویرانگر
به باورِ ایلان ماسک بشریت به سمت ویرانی میرود. ماسک به عقل خودش ایمان دارد و معتقد است که او بهترین آدم برای محافظت از انسانها در برابر تکنولوژیهای شریر است…

تولید گوشت حیوانی و لبنیات در آستانهٔ تحولی بنیادی
اگر همهٔ مردم رژیم گیاهی داشتند، بسیاری از مشکلات مرتبط با گوشت و لبنیات حل میشد. اما در عمل، تغییر کامل رژیم غذایی ممکن است به این زودیها میسر نباشد. با این حال تکنولوژی ژنتیک گویا پاسخ را یافته است…

چرا کارل ساگان دربارهٔ مغز انسان اشتباه میکرد
این ایده که انسانها ذهنِ خزنده دارند در حال از دست دادن جایگاهِ علمی خود است و سرانجام از قلمروی آکادمیک بیرون انداخته خواهد شد. با این حال کماکان افسانهای جانسخت و شایع درمیان عوام باقی خواهند ماند…

کار عاطفی چیست، و چرا مهم است؟
کار عاطفی چیز بدی نیست. برعکس، چیز فوقالعادهایست. کاریست که بهطور ایدهال هر کسی باید انجام دهد. ولی عمدتا بر دوش زنان و گروههای محروم است. از طرفی، هر کاری که زنانه محسوب شود، ارزش کمی برایش در نظر گرفته میشود…

چرا قدرت را به افراد نامناسب واگذار میکنیم؟
نباید توقع داشت کسی بیاید ما را از بحران نجات دهد. بلکه باید فعالانه سیستمی را طراحی کرد که اولا از ابتدا مانع قدرتگیریِ زورسالاران شود و ثانیا در صورتِ به قدرت رسیدنِ زورسالاران بتواند آنها را پایین بکشد…

آیا مفهومی به نام شهود درونی واقعیت دارد؟
یونگ در تعریف شهود مینویسد: «شهود، ادراک از طریق ناخودآگاه است که ایدهها، تصاویر، امکانات جدید و راههای خروج از شرایط مسدودشده را بهوجود میآورد.» در این تعریف به چند مقوله بسیار مهم و اساسی اشاره شده است…

تکنولوژیِ دروغپراکنی در سال ۲۰۲۳ به تکامل ادامه خواهد داد
روسیه، چین و ایران بازیگران اصلی در عرصهٔ دروغپراکنی بودهاند، اما دولتهای دیگر هم دنبال کسب تکنولوژیهای مربوطه هستند. نوآوری در حوزهٔ تکنولوژیهای نوظهور میتواند به راهاندازی کمپینهای سریعتر و پیچیدهتر کمک کند…

۴ درس رابرت الکس جانسون برای رهایی از اضطرابها و تنشهای زندگی
رابرت الکس جانسون یک جادوگر است. او نمونه واقعیتیافته همان جادوگر خردمند، تیزبین و درونگرایی است که در دل جنگلهای مرموز و اسرارآمیز با دیگ کیمیاگری و جادوی بلندپروازشان، آسمانهای حقایق را درمینوردند…

ایلان ماسک اگر نوام چامسکی میخواند در توییتر بهتر عمل میکرد
ایلان ماسک خیال میکرد مدیران قبلی توییتر مشتی چپولِ فاشیست هستند که از آزادی بیان متنفرند و جهانبینی چپزدهٔ آنها بهزودی سقوط خواهد کرد. و مطمئن بود که اگر او مدیر توییتر شود اوضاع خیلی بهتر میشود…

ما بردگان تا به کجا خواهیم رفت…
اگر زمانی، رنه دکارت، گمان میکرد که غده صنوبری مغز، منزلگاه روح است، حالا باید بپذیریم که مدارهای مشخصی در مغز، منزلگاه قانون دوم ترمودینامیک هستند و ما را به بردگان او تبدیل کردهاند. همان مدارهایی که بشر…

میاندیشم؛ پس فرق دارم
از نظر شناخت و معرفتْ انسانها رقیبی در بین حیوانات ندارند. هیچ جانورِ دیگری نتوانسته ماهواره و واکسن و ثروت تولید کند. اما به نظر میرسد این برتری بیشتر دلایل بیولوژیک دارد که در طول تاریخ تکوین یافته است…

رابطهٔ شخصیت و زوال عقل؛ آیا زوالِ مغز به شخصیت ربط دارد؟
ویژگیهایی مثل نظم و خلاقیت در زندگی میتواند از مغز انسان محافظت کند. اما استرس و اضطرابِ شدید در درازمدت میتواند مغز را تخریب کند. و الگوهای رفتاریِ خاصی بر سلامتی مغزی انسان در دوران پیری تاثیر حیاتی دارد…

وداع با آیپاد
تولد آیپاد دنیای لوازم الکترونیک و بازار موسیقی را متحول کرد و به خلق آیفون انجامید؛ اما حالا بعد از نزدیک به بیستودو سال، شرکت اپل تولید آن را متوقف کرده است…