بهداشت و روانشناسی
چگونه فرقهها از ترفندهای روانی برای شستشوی مغزی استفاده میکنند
فرقههای افراطی از ترفندهای روانی برای مغزشویی هواداران خود استفاده میکنند. آنها با القای حس ناامنی، نقص، و ناشایستگی در مخاطب، خود را به عنوان راهحل به آنها قالب میکنند…
بهداشت روان امری شخصی نیست؛ مسئلهای سیاسی است
اولویت اصلی، تغییر در طرز فکر است، یعنی بهطور مستقیمتری با سیاستهای بهداشت روان برخورد شود. اگر بهطور جدی بخواهیم از امراض روانی پیشگیری کنیم، باید بهداشت روان را از دید سیاسی نگاه کنیم …
تبعیضِ زیبایی: زیبایی برازندگیست
پیش از آنکه به خودمان بگوییم نه من اینطوری نیستم و هیچوقت کسی را بر اساس قیافهاش قضاوت نمیکنم، باید بدانیم که ذهن ما معمولا بهطور ناخودآگاه، خیلی سریع و اتوماتیک این کار را میکند…
نوستالژی؛ پدیدهای که خوب نشناختیم
حس نوستالژی منبعی از انرژی ذهنیست و برای بهداشت روان مفید است. نوستالژی صرفا پناهگاهی برای دردهای زمان حال نیست، بلکه مرجعی برای الهامگرفتن دربارهٔ زندگی آیندهٔ خودمان و پیگیری اهدافیست که برای ما باارزشند…
ذهنِ القاگر؛ چگونه از قوهٔ القاء بهره میبریم
هر تعامل انسانی یک بازی فکر است. وقتی سعی میکنیم بر دیگران نفوذ پیدا کنیم یا آنها را کنترل کنیم، مغز ما به شیوهای عمل میکند که گویی شطرنج بازی میکنیم. اما آیا نمیتوانیم استفادهٔ بهتری از آن بکنیم؟
معضل زورگویی؛ چرا بیشتر مردم در مواجهه با آن کاری نمیکنند؛ و چه باید کرد
نهادهایی که در آنها امکان فکرکردن به حوزههای مشکلآفرین هست، بهتر میتوانند برای رفع معضل زورگویی و مزاحمت اقدام کنند. این نهتنها به کاهش آسیبهای آن کمک میکند، که به ارتقای کلیِ سلامتِ شغلی میانجامد…
چرا نوجوانان آمریکایی غمگیناند؛ و از این اندوه چه میتوان آموخت
پیش از همهگیری کرونا غم و اندوه نوجوانان آمریکا و برخی کشورهای مرفه شتابی فزاینده یافت و هیچ عاملِ واحدی برای آن شناسایی نشد. ظاهرا عوامل متعددی در تعامل و ترکیب با هم تصویری نیرومند خلق کردهاند…
نوستالژی: افسوس گذشته، مسکّن نیرومند
نوستالژی حس عجیبیست: بیثبات، و از خیلی جهات، غیرقابل تعریف؛ ولی یکی از جوانب اساسیِ انسانبودن است. و طبق تحقیقات جدید، میتواند به کاهش اضطراب انسان کمک کند، و حتی فراتر از آن، میتواند کار مسکّن را بکند…
گفتگو با غریبهها، از دریچهٔ روانشناسی
برای ما انسانها، به عنوان گونهای اجتماعی از جانداران، جالب است که قضاوت ما دربارهٔ اثرِ همصحبتی و محتوای صحبتمان بر روابطمان، چهقدر اشتباه است. اثر گفتگو با دیگران خیلی بیشتر از چیزیست که تصور میکنیم…
چگونه اوتیسم تصورات ما از منطق را به چالش میکشد
افراد دارای اوتیسم، به شیوههای متفاوتی با دنیا تعامل میکنند و اطلاعات را پردازش میکنند، ولی این تفاوتها لزوما به معنای نواقص نیست. درواقع شرایطی مثل اوتیسم ممکن است بخشی از تنوع عادی ویژگیهای انسانی باشد…
سیری در پدیدهٔ مغزشویی
گرچه میتوان مردم را به زور وادار به انجام کارها کرد، تحت شرایطی میتوان عقاید و باورها را به ذهنِ آنها تزریق کرد. با القاگری میتوان مردم را تا سرحد مرگ و جنون کشاند…
آن سوی خشم
خشم و عصبانیت همه جا هست و از این هیجان سوءاستفاده میشود، ولی هر چه بهتر آن را بشناسیم، بهتر میتوانیم از جوانب مثبتش بهره ببریم و به جای آسیبزدن با آن، از آن برای کمککردن استفاده کنیم…
مرد باش…
مردان دنیای ما مجبور نیستند در قالبهای سفت و سخت سنتی خود را بهزور جا کنند و عواطف عمیقشان را سرکوب کنند. این مردان آزادی و نیاز بیشتری دارند تا هویتِ مردانهٔ اختصاصیتری برای خودشان تعریف کنند…
فقرِ توجه به استبدادطلبیِ چپگرا در روانشناسی سیاسی
بیتوجهی به پژوهش در حوزهٔ استبدادطلبی چپگرایانه، رویکردی غلط بوده است. فقرِ توجه به عناصر چپگرایانه در مطالعات استبدادطلبی، موجب کمسوادی دانشمندان روانشناسی سیاسی در این قلمرو شده است…