ادبیات، فلسفه، سیاست

علم و تکنولوژی

کار عاطفی چیست، و چرا مهم است؟

کار عاطفی چیز بدی نیست. برعکس، چیز فوق‌العاده‌ای‌ست. کاری‌ست که به‌طور ایده‌ال هر کسی باید انجام دهد. ولی عمدتا بر دوش زنان و گروه‌های محروم است. از طرفی، هر کاری که زنانه محسوب شود، ارزش کمی برایش در نظر گرفته می‌شود…

چرا قدرت را به افراد نامناسب واگذار می‌کنیم؟

نباید توقع داشت کسی بیاید ما را از بحران نجات دهد. بلکه باید فعالانه سیستمی را طراحی کرد که اولا از ابتدا مانع قدرت‌گیریِ زورسالاران شود و ثانیا در صورتِ به قدرت رسیدنِ زورسالاران بتواند آن‌ها را پایین بکشد…

گفتگوی درونی؛ شما هم دارید؟

«صدای آهسته‌ای که در ذهن شماست» ممکن است بدترین منتقد یا بزرگ‌ترین حامیِ شما باشد. این همان صدایی‌ست که شما را در یافتنِ مسیر کمک می‌کند، به شما مشورت می‌دهد، و شما را برای مذاکراتِ دشوار آماده می‌کند…

تجربۀ نزدیک به مرگ در فرهنگ‌های متفاوت

برای بررسی تجربه‌های نزدیک به مرگ باید هرنوع جهت‌گیری مذهبی یا جهان‌بینی شخصی را کنار بگذاریم. مطالعات این حوزه بیشتر به کشورهای غربی محدود می‌شود، و در فرهنگ‌های غیرغربی هنوز خلاءِ زیادی در این حوزه وجود دارد…

جعلِ عمیق و عواقب کم‌سوادی ما

ویدیوی آتش‌زدنِ قرآن به دست ژنرالی آمریکایی در افغانستان، حتی اگر جعلی باشد، به‌راحتی می‌تواند آشوبی عظیم به پا کند. اما با تکنولوژیِ جعل عمیق، ما همواره در معرض چنین محتوای خطرناکی هستیم…

کدام تجربه‌های انسانیْ جهان‌شمول است؟

هیچ گروهِ کوچکی نمی‌تواند نمایندهٔ تمام بشر باشد. برای درکِ این‌که واقعا کدام پدیدهٔ انسانیْ همه‌جایی و جهان‌شمول است و کدام پدیده فقط محصول فرهنگِ خودِ ماست، به پژوهش‌های وسیعی نیاز داریم که مردمِ فرهنگ‌های مختلف را شامل شود.

چگونه در تجارتِ دروغ گرفتار نشویم؟

برملاکردنِ برخی دروغ‌ها مشکل‌تر از بقیه است، و برخی تاکتیک‌ها در مورد بعضی آدم‌ها موثرتر است. اما هیچ‌کس به اندازهٔ خودتان نمی‌تواند از خودتان و اعضای شبکهٔ اجتماعی‌تان در برابر فریب و سردرگمی و دروغ محافظت کند.

چگونه نفرت‌مان را مدیریت کنیم

حسِ نفرت تا حدی مفید است، اما ممکن است چنان شدتی بگیرد که عواقبی منفی به بار آورد. حسّ انزجار می‌تواند تصمیمات شغلی شما را کاملا متاثر کند، و نفرتِ شَدید می‌تواند منجر به اختلالات روانیِ فلج‌کننده‌ای شود…

راه پرپیچ‌وخم علم، از عصر باستان تا دوران مدرن

علم، مذهب نیست، و حقیقتِ علمی بر مبنای منطق و آزمایش و مشاهداتِ قابل‌اثبات شکل می‌گیرد. اما در دوران قدیم، مشاهداتِ واقعی اهمیتِ چندانی نداشت. مثلا برای ارسطو و پیروانش، منطقْ بالاترین داورِ حقیقت بود.

علم خودشیفتگی: چه‌قدر خودشیفتگان را می‌شناسیم

خود را بزرگ نشان می‌دهند؛ پُر سر و صدا و مغرورند. جسور و قاطعند و عزت‌نفس بالایی دارند. بر دیگران غالبند و خود را دست‌بالا می‌گیرند؛ و خودشان را خوش‌تیپ می‌دانند. اما آسیب‌پذیرند.

شوخی در پزشکی؛ مروری تاریخی

روحیۀ شاد اثرات درمانیِ مثبتی دارد و حزن و اندوه می‌تواند مردم را بیمار کند. مطالعات اخیر، اثرات مثبت شوخی و خنده را به‌طور تجربی اثبات کرده است و معلوم شده که خنده عملکرد رگ‌های خونی را بهتر می‌کند…

پرسه‌زدن در باغ و گم‌شدن در زمان

توقف زمان جزء جدایی‌ناپذیر پدیدۀ روانشناختی‌ «غرقگی» است. غرقگی وضعیت ذهنی کاملاً متمرکز همراه با شادی است که به‌موجب آن، افراد چنان جذب فعالیتی می‌شوند که متوجۀ هیچ‌چیز دیگر، ازجمله گذشت زمان نمی‌شوند…

رفتار انسان: رازهای خندیدن و بوسیدن

چرا مردم به بعضی چیزها می‌خندند، اما به بعضی چیزها نه؟ کارکرد بوسه چیست و چرا گویی بیشترِ مردم از آن لذت می‌برند؟ توضیحاتِ ظاهرا مقبولی وجود دارد، اما هیچ‌کدام کاملا قانع‌کننده نیست…