ادبیات، فلسفه، سیاست

سیاست و جامعه

چرا کرملین زحمت انتخابات تقلبی را به خود می‌دهد؟

همه می دانند که انتخابات روسیه ساختگی‌ست. اما دیکتاتورها هیچ‌وقت احساس امنیت نمی‌کنند و پوتین خیال می‌کند می‌تواند با یک انتخابات جعلی به رفقایش نشان دهد که او هنوز کنترل اوضاع را در دست دارد…

هرج‌ومرج نوین؛ دوقطبی جهانی جدید

ما شاهد یک دوقطبی تازه از قدرت‌های مخالف در آرایشی جدید هستیم. جنگی بین نظام‌های ارزشیِ بزرگ که هرچند از میان فرهنگ‌های ملی و سنت‌های قدیمی ظاهر می‌شود، اساسا منشأ مدرن و پست‌مدرن دارد…

مجتبی و سوءتفاهماتش

در حالی که رژیم ایران جایی برای اصلاح ندارد، دلواپسانِ نظام که عمدتا از اصلاحاتیون هستند، هنوز به نظام امید دارند و دنبال انقلاب از بالا به جای انقلاب از پایین هستند. انقلابی از بالا که بقای رژیم را تضمین کند…

صعود و نزول قدرت کردها در عراق

تلاش دولت اقلیم کردستان برای استقلال اقتصادی تنها منجر به افزایش اختلاف‌های داخلی و گسترش فساد و دزدسالاری شده و وابستگی آن را از عراق به ترکیه و از کمک‌های خارجی به درآمدهای نفتی تغییر داده است…

سیاست صنعتی جهان اول و حقوق بین‌الملل

بسیاری از مشکلات بزرگ امروز، مسائلی جهانی هستند و نیازمند همکاری بین‌المللی. حتی اگر آمریکا و اروپا به کربن صفر دست پیدا کنند، این به تنهایی مشکلات اقلیم را حل نخواهد کرد. مگر آن‌که همهٔ کشورها مشارکت کنند…

اتحاد با فاشیسم غیرممکن است؛ اپوزیسیون باید به فکر سازمان‌دهی خود باشد

اگر اپوزیسیونِ خارج بتواند ساختارسازی کند و حامیان خود را سازمان بدهد، ایرانی‌ها می‌توانند به شکل‌گیری برخی روندهای دموکراتیک امیدوار باشند. اما در نبودِ سازمان‌یافتگی، اپوزیسیونِ خارج کماکان بی‌اهمیت خواهد بود…

ترکیه؛ بحرانی دیگر در منطقهٔ بحران‌ها

اگر رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور جنجالی ترکیه در انتخابات پرماجرا اما مشکوک امسال از قدرت کنار زده شود، شاید شانسی برای ایجاد تغییر مثبت واقعی در جهت دموکراسی در ترکیه و منطقه شکل بگیرد…

قیام ژینا هنوز حرف آخر را نزده است

درونِ مبارزه با رژیمِ دینی، مبارزهٔ دیگری علیه نیروهای سلطنت جریان دارد. طرفدارانِ رژیمِ فعلی و مشتاقانِ بازگشتِ رژیمِ قبلی هردو با تحریفِ عللِ واقعیِ انقلابِ ۵۷، نشان می‌دهند که نفع‌شان در عقیم شدنِ انقلابِ جاری است…

چشم‌انداز تاریک آزادی مطبوعات در خاورمیانه

وجود رأی‌دهندگانِ آگاه، پیش‌شرط دموکراسی‌ست، و آزادی مطبوعات یکی از راه‌های اصلی برای آگاه‌بودنِ شهروندان است. بدون این آزادی، یک کشور حتی اگر انتخابات هم داشته باشد، لزوما دارای دموکراسی نیست…

جهانِ چندقطبی و راهِ تعامل برای آمریکا

موازنهٔ ریسک در جهان سوم امری رایج است. دولت‌های جهانِ سوم بسیار ریسک‌گریزند. با ظهور قدرت‌های جدید از میان این کشورها و ایجاد جهانی چندقطبی، آمریکا ناگزیر است با شرایطِ جهانِ چندقطبیِ جدید تعامل کند…

فرقه‌گرایی و شبه‌فدرالیسم؛ خانهٔ پوشالی کردستان عراق

اقلیم کردستان عراق عملا در دست فرقه‌هایی قرار دارد که هر کدام ناحیه‌ای را کنترل می‌کند. رشد و موفقیت نواحی مختلف بدون روابط حزبی ممکن نیست. فقر، نبود فرصت، و سرکوب آزادی بیان و تجمعات از مشخصه‌های این نواحی‌ست…

چگونه وارثان ماندلا آرمان‌های او را پایمال کردند

نخبگان آفریقای جنوبی، یادگار ماندلا را پایمال کرده‌اند. کنگرهٔ ملی آفریقا دیگر بر دل و جان مردم حکومت نمی‌کند. فرهنگ و رفتار کنگرهٔ ملی با آن حزبی که کشور را به سمتِ آزادی رهبری کرد، هیچ سنخیتی ندارد…

دموکراسی یا شبه‌دموکراسی؛ مسئله این است

شبه‌دموکراسیْ دموکراسی نیست؛ دشمنِ دموکراسی و حقوق‌بشر است. در ایران هم هر شتر-گاو-پلنگی که به جای دموکراسیِ واقعی به مردم تحمیل شود، به سرنوشتی مشابه بقیهٔ ممالکِ استبدادی دچار می‌شود: هر چیزی می‌شود غیر از دموکراسیِ واقعی…