علم و تکنولوژی

عصر جدید ریاضت اقتصادی

بیشتر کشورهای در حال توسعه برای کم کردن مخارج‌شان در این سال آماده می‌شوند، و کارگران در سراسر جهان عصبانی و معترض هستند…

انحصارطلبانِ اینترنت پا پس نمی‌کشند

نهادهای ضدتراست آمریکا سعی می‌کنند سال‌ها عدم اجرای قانون را جبران کنند و یک راه برای این کار بازنگری در مقرراتِ ارزیابیِ ادغامِ هدفمندِ شرکت‌های بزرگ است. اما شرکت‌های بزرگ و متحدان‌شان بیکار ننشسته‌اند…

چرا نوجوانان آمریکایی غمگین‌اند؛ و از این اندوه چه می‌توان آموخت

پیش از همه‌گیری کرونا غم و اندوه نوجوانان آمریکا و برخی کشورهای مرفه شتابی فزاینده یافت و هیچ عاملِ واحدی برای آن شناسایی نشد. ظاهرا عوامل متعددی در تعامل و ترکیب با هم تصویری نیرومند خلق کرده‌اند…

نوستالژی: افسوس گذشته، مسکّن نیرومند

نوستالژی حس عجیبی‌ست: بی‌ثبات، و از خیلی جهات، غیرقابل تعریف؛ ولی یکی از جوانب اساسیِ انسان‌بودن است. و طبق تحقیقات جدید، می‌تواند به کاهش اضطراب انسان کمک کند، و حتی فراتر از آن، می‌تواند کار مسکّن را بکند…

عنصر تاریک طبیعت بشر چیست؟

آدم بدجنس در واقع ترکیبی از صفت‌های منفی و مضر را در خود دارد. گاهی فقط ترکیبی از دو یا چند خصلت بد. گاهی ملغمه‌ای از همهٔ آن‌ها. آن‌چه مسلم است علاقهٔ عمومی برای شناخت آدم‌های بدجنس روز به روز بیشتر می‌شود…

عشق: رشوه‌ای برای بقاء

طبیعت برای این‌که ما را به تولیدمثل تشویق کند، از احساس عشق به عنوان رشوه استفاده می‌کند. از لحاظ بیولوژی، حس عشق نتیجهٔ ترشح چند مادهٔ شیمیایی‌ست که ترکیب مناسبی از آن‌ها ما را به رابطه با دیگران سوق می‌دهد…‏

آیا کلانشهرها برای روح و روان ما مضرند؟

در حالی که کلانشهرنشینان ممکن است آزادیِ اقتصادیِ بیشتری نسبت به شهرستانی‌ها داشته باشند، این آزادی بهایی دارد. بدون وجود شبکه‌های حمایتی مطلوب در کشور، کلانشهرها به بستر تولید بیماری‌های روانی تبدیل می‌شوند…

اومیکرون شاید آخرین گونهٔ کرونا نباشد، اما شاید آخرین گونهٔ نگران‌کننده باشد

پیش‌بینی روند این همه‌گیری سخت است، ولی احتمالا ویروس کرونا به ویروسی بومی بدل خواهد شد که به مرور زمان به کُندی جهش پیدا می‌کند و آن‌قدر ملایم خواهد بود که ابتلای قبلی باعث سطح کافی ایمنی در برابر آن می‌شود…

چگونه اوتیسم تصورات ما از منطق را به چالش می‌کشد

افراد دارای اوتیسم، به شیوه‌های متفاوتی با دنیا تعامل می‌کنند و اطلاعات را پردازش می‌کنند، ولی این تفاوت‌ها لزوما به معنای نواقص نیست. درواقع شرایطی مثل اوتیسم ممکن است بخشی از تنوع عادی ویژگی‌های انسانی باشد…

اومیکرون: هفته‌های آینده چگونه خواهد بود

توانایی بالقوهٔ اومیکرون در به زانو در آوردن سیستم‌های ملی سلامت، بسیاری از کارشناسان حوزه بهداشت را نگران کرده است و باعث شده که برخی کشورها به اقدامات کنترلی سخت‌گیرانه‌ای دست بزنند…

خواب و عملکرد مغز ما

بدون خوابِ باکیفیت، مغز و بدن هیچ کدام عملکرد مطلوبی نخواهند داشت. علمِ ما درباره تاثیر خواب بر عملکرد مغز، کلید داشتن خوابِ باکیفیت در شب است، ولی معمولا ما خودمان دشمن اصلیِ خوابِ خودمان هستیم…

نیمهٔ تاریک تغییر ساعت رسمی

شواهد علمی مکرر نشان می‌دهد که تغییر ساعت رسمی برای تمام اقشار جامعه هزینه دارد. گرچه این عواقبِ منفی زیادند، راه‌حلش ساده و مشخص است: به جای تغییر ساعت‌ها، سیاست‌گذاری عمومی باید تغییر کند…

نقش پنهان ژن‌های والدین در سرنوشت فرزندان

ژن‌هایی که در سواد و تحصیلات شما نقش دارند، لزوما آن‌هایی نیستند که به ارث برده‌اید. چون ژن‌هایی که والدین‌تان حمل می‌کنند هم در تعیین مسیر تحصیلی شما موثر خواهند بود، حتی اگر این ژن‌ها به شما نرسیده باشد…

ابزارهای علمی؛ ترفندهای شبه‌علمی

شکِ معقول مایهٔ پیشبرد علم است، ولی نباید آن را با ترفندِ شک یا شکّ مخرب که توطئه‌پردازان به کار می‌برند یکی دانست. شکِ علمی متدی‌ست برای یافتن راه‌حل یک مشکل، اما شکِ مخرب ناشی از انگیزه‌های ناصواب است.