علم و تکنولوژی
عصر جدید ریاضت اقتصادی
بیشتر کشورهای در حال توسعه برای کم کردن مخارجشان در این سال آماده میشوند، و کارگران در سراسر جهان عصبانی و معترض هستند…
انحصارطلبانِ اینترنت پا پس نمیکشند
نهادهای ضدتراست آمریکا سعی میکنند سالها عدم اجرای قانون را جبران کنند و یک راه برای این کار بازنگری در مقرراتِ ارزیابیِ ادغامِ هدفمندِ شرکتهای بزرگ است. اما شرکتهای بزرگ و متحدانشان بیکار ننشستهاند…
ایلان ماسک؛ تهدیدی واقعی علیه دموکراسی
تهدید واقعی ایلان ماسک علیه دموکراسی آن چیزی نیست که عموما تصور میشود. او در حالی زیرساختهای ارتباطی مهم دنیا را کنترل میکند که اعتقادی به پاسخگویی ندارد…
فعالیت بدنی؛ کلید طول عمر و زندگی سالم
عادت سالم میتواند به حفظ سلامت برای مدت طولانیتر و کاهش ریسک مرگ کمک کند. از جمله رژیم غذایی، وزن مناسب، اجتناب از دخانیات، بهداشت خواب، مدیریت کلسترول، قند خون، و فشار خون، و یک چیز مهم: فعالیت جسمی…
آخرالزمان هستهای هوش مصنوعی؛ آیا میتوان پیشگیری کرد؟
سیستمهای خودمختار ممکن است آستانهٔ درگیری را در نبردهای مسلحانه کاهش دهند. اما وجود یک پیمان قانونیِ الزامآور که تسلیحاتِ خودمختارِ مرگبار را ممنوع کند، امری حیاتی است…
ستارگان مجازی: کاسبانِ زرنگ یا خودشیفتگانِ تشنهٔ شهرت؟
در یک دههٔ آینده، عمدهٔ محتوای آنلاین را هوش مصنوعی تولید خواهد کرد. با افزایش پُستها و عکسهای باورپذیرِ تولیدشده توسط هوش مصنوعی، اینفلوئنسرها با رقابت بسیار بیشتری برای جلب توجهِ کاربران اینترنت مواجه میشوند…
چگونه فرقهها از ترفندهای روانی برای شستشوی مغزی استفاده میکنند
فرقههای افراطی از ترفندهای روانی برای مغزشویی هواداران خود استفاده میکنند. آنها با القای حس ناامنی، نقص، و ناشایستگی در مخاطب، خود را به عنوان راهحل به آنها قالب میکنند…
افسانهٔ مرد شکارچی
در نیم قرن گذشته، «مرد شکارچی» به ایدهای برای طبیعی جلوه دادنِ نابرابریهای موجود بدل شده که با ارائهٔ توضیحی ظاهرا تاریخی و تکاملی برای اجتنابناپذیریِ حاکمیتِ مردان، مطالبهٔ تغییر را پس زده است…
اکشتافات نو؛ چرا دانشمندان هم باید داستان بخوانند
داستان خوشساختْ دانشمندان را تشویق میکند تا به پیامدهای اجتماعی کارشان فکر کنند. ناشناختههایی را که نمیتوانیم اندازهگیری کنیم توضیح میدهد، فهم ما را از علوم گسترش میدهد، و کنجکاوی ما را برمیانگیزد…
منشأ مغز؛ رویای اسفنج دریایی
مشخهٔ تکاملپذیری عمیقا در ساختار زیستی جانداران جای گرفته و تنوع گونهها را میسر میسازد. این مشخصه قابل توارث است و سازواری ارگانیسم را با محیطش افزایش میدهد و ژنها از طریق آن با محیط ارتباط پیدا میکنند…
رستاخیزِ میکروبی را چگونه باید مدیریت کرد؟
دانشمندان مقاومتِ میکروبی را با بحران تغییر اقلیم مقایسه میکنند، یعنی آن را بحرانی میدانند که امروز باید برایش اقدام کرد تا از فاجعهای در فردا جلوگیری شود. ولی تصور غالب این است که مقاومت میکروبی قابل پیشگیریست…
ایلان ماسک: دمدمی و خودویرانگر
به باورِ ایلان ماسک بشریت به سمت ویرانی میرود. ماسک به عقل خودش ایمان دارد و معتقد است که او بهترین آدم برای محافظت از انسانها در برابر تکنولوژیهای شریر است…
تولید گوشت حیوانی و لبنیات در آستانهٔ تحولی بنیادی
اگر همهٔ مردم رژیم گیاهی داشتند، بسیاری از مشکلات مرتبط با گوشت و لبنیات حل میشد. اما در عمل، تغییر کامل رژیم غذایی ممکن است به این زودیها میسر نباشد. با این حال تکنولوژی ژنتیک گویا پاسخ را یافته است…
چرا کارل ساگان دربارهٔ مغز انسان اشتباه میکرد
این ایده که انسانها ذهنِ خزنده دارند در حال از دست دادن جایگاهِ علمی خود است و سرانجام از قلمروی آکادمیک بیرون انداخته خواهد شد. با این حال کماکان افسانهای جانسخت و شایع درمیان عوام باقی خواهند ماند…